مهروان نیوز

پایگاه تحلیلی- خبری مهروان نیوز

مهروان نیوز

پایگاه تحلیلی- خبری مهروان نیوز

ورق خوردن کتب وفرهنگ ایرانی با کاغذ های خارجی

مدیر عامل صنایع چوب وکاغذ مازندران اخیرا در جمع فعالان بازرگانی ایران ومازندران از تصمیم مسئولین وزارت آموزش و پرورش در خصوص واردات کا غذ بشدت انتقاد نموده و تلویحا عواقب چنین تصمیماتی را بحران در صنعت چوب وکاغذ اعلام نموده است. 

حجم قرارداد این وزارتخانه با کشور تامین کننده کاغذ به گفته مقامات آگاه 50 میلیون دلار میباشد که در نوع خود قابل تاما وشگفت انگیز میباشد!

در سال حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی بسر میبریم و هنوز بیش از 2ماه از آخرین روزهای سال حمایت از تولید ملی سپری نشده است که چنین اخبار تلخ وتاسف باری بگوش میرسد در این باب ذکر چند نکته لازم و ضروری است وامیدواریم مسئولان محترم در مراجعی پاسخی مناسب برای این نوشتار داشته باشند. 

1-رهبرمعظم انقلاب با درایت کم نظیرشان، سال گذشته را به حمایت از تولید ملی وکار وسرمایه ایرانی اختصاص دادند تا بلکه تولید ملی در کانون توجهات قرار گیرد در این خصوص شاید صدها همایش و نشست برگزار گردید وهزاران مقاله توسط صاحبان فکر واندیشه به تحریر در آمد وراهکارهای بسیاری برای نهادینه شدن فرهنگ حمایت از تولید ملی ارائه گردید.

ظاهر امر حکایت از بسیج همگانی برای تحقق بیانات گوهر بار رهبر فرزانه انقلاب داشته است و در تاکید اهمیت این موضوع معظم اله سالجاری را به حماسه سیاسی واقتصادی نامگذاری نمودند تا حرکت بزرگی که سال گذشته در کشور آغاز شد در سالجاری به بار نشیند وبخشهای مختلف بویژه صنعت از آن مرتفع گردد.

اما متاسفانه بیان چنین اخبار تلخی موید این واقعیت ناگوار است که برخی از مسئولان محترم در سطوح مختلف در مسابقه به رکود کشاندن و بحران کارخانجات گوی سبقت را از دیگران ربوده اند و معلوم نیست که به چه جرمی و بر اساس کدام عدله ایی باید سوگوار صنایع اشتغالزایی باشیم که میلیاردها تومان بپای آنها ریخته ایم تا شاید اشتغال جان بگیرد واقتصاد کشور شکوفا شود.

2- شاید مسئولان محترم آموزش وپرورش برای عمل خود در باب خرید کاغذ از منابع خارجی بهانه های مختلفی از جمله عدم نا توانایی صنایع داخلی برای تامین کاغذ مورد نیاز کشور مطرح نمایند و به زعم خود افکار عمومی را متقاعد نمایند اما اظهارات روشن و مستدل مدیر عامل صنایع چوب وکاغذ مازندران ویکی از دست انداران ارشد این صنعت در کشور(شبیری دبیرسندیکای کاغذ ومقوای ایران) در نوع خود قابل توجه است که ضمن تاکید برکیفیت بالای محصولات ایرانی وظرفیت های فراوان صنایع داخلی برای پاسخگویی به نیازهای کشور بریک نکته دلالت میکند و آن اینکه حدود 70 درصد کاغذ مورد نیاز کشور از کانال واردات تامین میشود .

براستی تصمیم مسئولان محترم آموزش وپرورش برای واردات 50 میلیون دلاری کاغذ در سال حماسه سیاسی و اقتصادی چه مفهومی دارد و آیا این عزیزان به عواقب کارخود اندیشیده اند؟

3-جهت اطلاع مخاطبین عزیز هم اکنون در صنایع چوب وکاغذ مازندران به صورت مستقیم وغیر مستقیم بیش از 50هزار نفر امر معاش میکنند این وضعیت در خصوص صدها واحد بزرگ وکوچک در سراسر کشور مصداق عینی دارد آیا مسئولان محترم کشور در خصوص اتخاذ تصماتی همچون تامین کاغذ از منابع خارجی به تبعات این موضوع میاندشند؟

آیا مسئولان ذیربط و مراجع نظارتی این چنین رفتار هایی را زیر ذره بین نظارت خواهند برد؟

براستی تکلیف صنایع چوب وکاغذ در سراسر کشور بویژه استان ظاهرا سرسبز و خوشبخت مازندران وصد در صد محروم از مزیت های اقتصادی چه خواهد شد؟

4- توجه داشته باشیم فعالیت صنایع بزرگی همچون صنایع چوب وکاغذ مازندران در این استان فرصتی مغتنم است و هرگونه اتخاذ تصمیماتی نسنجیده وغیر منطبق با واقعیت ها بلایی برسر آنان خواهد آورد که متاسفانه همچون صنایع نساجی باید روزی شاهد مرگ تدریجی این صنایع باشیم.

5- مسئولان محترم نیک میدانند که استان مستعد مازندران با مردمانی توانمند و هوشمند در روزگاری نه چندان دور مهد صنایع بزرگی بودند که افتخار ایرانیان بشمار میرفته است و محصولات تولیدی شان با افتخار و اعتماد مورد استفاده مردم قرار می گرفت وامروز ار آن همه بزرگی و افتخار آن چه برجای مانده کارخانه های متروکه ای است که صدای دلنشین دستگاههای تولیدی از نفس افتاده و هیاهوی کارگران خاموش گردیده ومیراث ویرانگری همچون بیکاری و فقر گریبانگیر دست اندر کاران نظام را گرفته و آنچه مایه تاسف است اینکه ظاهرا همچنان باید بر بالین این بیمار به کما رفته منظر ماند تا شاید حیات مجددی یابد.

دلنگرانی نگارنده این است که مبادا سرنوشت تلخ صنایع پر افتخار استان در گذشته اینک در انتظار صنایع فعال وپویایی همانند چوب وکاغذ مازندران باشد که با خون ودل خوردن های بسیار به اینجا رسیده است.

در پایان تاکید داریم که چنانچه سازمان ها ونهاد های ناظر برعملکرد وزارتخانه ها وموسسان در قبال چنین تصمیماتی اقدام مناسبی نیاورند متاسفانه در آینده ای نه چندان دور باید شاهد رکود وتعطیلی تدریجی واحد های فعال امروز باشیم.

خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و مارستگار 

منبع/ دسترنج..

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد